Το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στο «Smart Innovation Symposium #2: Έρευνα και Καινοτομία στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις»

Το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας (ΙΒΟ) συμμετείχε με παρουσίαση των δράσεων του στο «Smart Innovation Symposium #2: Έρευνα και Καινοτομία στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 στο Κλειστό Γυμναστήριο “ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ” του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) στο Ηράκλειο Κρήτης, που οργάνωσαν το ΕΛΜΕΠΑ και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με στόχο να αναδειχθεί η σημασία της έρευνας και καινοτομίας στη λειτουργία και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο του συμποσίου παρουσιάστηκαν αποτελέσματα από 9 εταιρείες (https://hmu.gr/smart-innovation-symposium-2-ereyna-kai-kainotomia-stis-mikromesaies-epicheiriseis/ ) που υλοποιούν καινοτόμα ερευνητικά έργα οι οποίες συμμετείχαν και με περίπτερα στον ίδιο χώρο. Ακολούθησαν παρουσιάσεις από τους φορείς και συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Δράσεις Έρευνας και Καινοτομίας στις Επιχειρήσεις στην Ελλάδα: Το Αγρο-διατροφικό Σύμπλεγμα».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κος Αντώνης Παπαδεράκης, ενώ έγινε παρουσίαση του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και των δράσεων που αυτό υλοποιεί, από τη Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Κρήτης, κα Χρύσα Δασκαλάκη. Επίσης παρουσιάστηκε η καινοτομία και επιχειρηματικότητα στο Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027» από την κα Μαρία Κασωτάκη, Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Κρήτη 2021-2027.

Μοιραστείτε το

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση

Οι κρίσεις και οι προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Το στοίχημα καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης

Στην εποχή των επάλληλων κρίσεων, η αναζήτηση ενός μονοπατιού βιώσιμης ανάπτυξης μοιάζει ως η πλέον αναγκαία συνθήκη. Βέβαια, οι κρίσεις δεν αποτελούν την μοναδική παράμετρο

Ενημέρωση

Διαγωνισμός νεοφυών επιχειρήσεων που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO)

https://www.youtube.com/watch?v=tYkCVdeNOsU Διαγωνισμός νεοφυών επιχειρήσεων που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), μαζί με το Ίδρυμα Εμπορικών Εκθέσεων των Καναρίων Νησιών (INFECAR). Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε