2ο Μεσογειακό Συνέδριο – Η Αναγέννηση της Χαρουπιάς στη Μεσόγειο | Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 – Πάνορμο Ρεθύμνου

Η Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου ”Επιμενίδης” και ο μη κερδοσκοπικός φορέας  ”Το Χαρούπι της Κρήτης” διοργανώνουν το 2ο Μεσογειακό Συνέδριο με θέμα ” Η Αναγέννηση της Χαρουπιάς στη Μεσόγειο”. Το συνέδριο θα γίνει στον Χαρουπόμυλο Πανόρμου την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης εργασιών την 9η πρωινή.

Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό συνέδριο, στο πλαίσιο του οποίου ερευνητές, ακαδημαϊκοί, εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, καλλιεργητές και παραγωγοί θα μοιραστούν πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα, καινοτομίες και τεχνολογίες σχετικές με το χαρούπι ως αντικείμενο χημικής, βιολογικής και φαρμακευτικής έρευνας, ως διατροφικό παράγοντα αλλά και ως συστατικό στην μαγειρική. Απώτερος στόχος είναι η βέλτιστη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της χαρουπιάς, αλλά και η δημιουργία ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου με επίκεντρο αυτήν. Ως εκ τούτου, το συνέδριο απευθύνεται όχι μόνο σε ένα ειδικό ακροατήριο, αλλά και σε ένα ευρύτερο κοινό που τα τελευταία χρόνια δείχνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πολλαπλά οφέλη της καλλιέργειας της χαρουπιάς.  

Εκτός από την Ελλάδα, στο συνέδριο εκπροσωπούνται η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος, η Αίγυπτος, και το Μαρόκο.

Μοιραστείτε το

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση

Ενημερωτική Εκδήλωση για τη Δράση Στρατηγικής Σημασίας «ΕΡΕΥΝΩ –ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» στo Ηράκλειο (21 Ιουνίου)

Στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και επικοινωνίας για τη Δράση Στρατηγικής Σημασίας του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα «ΕΡΕΥΝΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», διοργανώνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις στην