1η Συνάντηση των Μεντόρων της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η Συνάντηση των Μεντόρων της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Η εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο ενεργοποίησης του Μητρώου Μεντόρων της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκε το υπό διαμόρφωση πλαίσιο λειτουργίας του νεοσύστατου Μητρώου Μεντόρων της Περιφέρειας Κρήτης και δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες μέντορες να παρακολουθήσουν ένα στοχευμένο σεμινάριο κατάρτισης mentoring-συμβουλευτικής με κεντρικό εισηγητή τον κύριο Αθανάσιο Βούρλα από την Ηνίοχος Συμβουλευτική.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δρ. Γιώργος Παπαμιχαήλ, Διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης και επιστημονικός υπεύθυνος της δράσης για το ΙΤΕ, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί και σύντομες τοποθετήσεις από τους Δρ. Βαγγέλη Γρηγορούδη, Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και γενικό συντονιστή του Έργου, την κυρία Χρύσα Δασκαλάκη, Διευθυντήρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Κρήτης και Συντονίστρια RIS3Crete και τον Δρ. Μάρκο Κουργιαντάκη, Επ. Καθηγητή του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και υπεύθυνο για τον Μαραθώνιο Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης».

Επίσης, την εκδήλωση χαιρέτησε και τίμησε με την παρουσία του ο κύριος Αντώνης Παπαδεράκης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινων. Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς επίσης και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης από την Γενική Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.

Τις προσεχείς ημέρες οι μέντορες θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στην καθοδήγηση των 18 ομάδων που έχουν επιλεγεί από τα Ιδρύματα της Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης για την ενίσχυση της ακαδημαϊκής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Το Μητρώο Μεντόρων αποτελεί μια δράση του Φυτωρίου Ιδεών, το οποίο υλοποιείται από τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης και υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης 

Μοιραστείτε το

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση

Ομάδα από το Φυτώριο Ιδεών, με την ιδέα “Ambu Squeeze”, συμμετείχε στον 8ο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας EUSAIR Popri International Eusair Youth στο Σαράγιεβο

Στις 24 και 25 Μαϊου 2023 διοργανώθηκε στο Σαράγιεβο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη η δράση «EUSAIR POPRI youth-EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region – EUSAIR», μέσω

Innovation Stories

ΥΠΕΡΙΩΝ – Αυτόνομο ιπτάμενο ρομποτικό σύστημα επιθεώρησης και βελτιστοποίη σης απόδοσης φωτοβολταϊκών σταθμών

Το έργο ΥΠΕΡΙΩΝ χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020. Δράση 1.b.2 «Συμπράξεις επιχειρήσεων με Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων, σε τομείς της RIS3Crete».