Star Sleep: Βιώσιμος Τουρισμός και Ύπνος Κάτω από τα Αστέρια

Το Star Sleep είναι μια πρωτοπόρα startup (νεοφυή επιχείρηση), από την Κρήτη, η οποία επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στον τουρισμό και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται με τη φύση. Μέσω της πλατφόρμας (marketplace) του starsleep.gr, οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες ύπνου, κάτω από τα αστέρια σε πολυτελή κρεβάτια που ενσωματώνονται αρμονικά στο φυσικό τοπίο, σε διάφορα γεωγραφικά σημεία, ενώ οι hosts έχουν την ευκαιρία να καταχωρίσουν και να αξιοποιήσουν τους ανεκμετάλλευτους πράσινους χώρους τους.

Η Καινοτομία

Η νέα καινοτόμα προσέγγιση του εντάσσεται στον Βιώσιμο Τουρισμό και τον Οικοτουρισμό, προάγοντας την πλήρη αρμονία με τη φύση. Προσφέρει δηλαδή οικο-εμπειρίες που ενισχύουν την επαφή με το φυσικό περιβάλλον, προστατεύοντας ταυτόχρονα και διατηρώντας την ισορροπία του και συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία.

 

Το Star Sleep υιοθετεί ένα προσβάσιμο μοντέλο επιχειρηματικότητας για τους Hosts, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν μια παράλληλη δραστηριότητα με μικρή αρχική επένδυση. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στους οικοδεσπότες να αξιοποιήσουν τους ανεκμετάλλευτους πράσινους χώρους τους, όπως κήπους, χωράφια, αυλές, ταράτσες κλπ. μετατρέποντάς τους σε πηγή εισοδήματος μέσω της πλατφόρμας.

Star Sleep

Επιλογές για Hosts: Premium και DIY

Οι hosts έχουν δύο επιλογές συμμετοχής στην πλατφόρμα ως:

  • Premium Host με αγορά πιστοποιημένου εξοπλισμού από το Star Sleep και υψηλότερη κατάταξη στην πλατφόρμα,
  • DIY Host (Do it Yourself Host), που επιτρέπει στους οικοδεσπότες να προσαρμόσουν τον εξοπλισμό τους με βάση τον δικό τους προϋπολογισμό, καθιστώντας το μοντέλο πιο ευέλικτο και προσιτό.

Αναγνώριση και Συμμετοχές σε Διεθνείς Εκδηλώσεις

Μέσα σε 1,5 χρόνο, το Star Sleep έχει αναδειχθεί ως μία από τις ανερχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις (startup) στην Ελλάδα και έχει καταφέρει να σημειώσει σημαντική αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε πέρσι επιτυχώς το Accelerator CapsuleT, υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Τον Οκτώβριο του 2023 παρουσίασε την πρωτοποριακή της ιδέα σε επενδυτές στο EBAN (European Business Angels Network) στις Βρυξέλλες.

Τον Νοέμβριο του 2023, το Star Sleep συμμετείχε ως εκθέτης υπό την αιγίδα του ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού WTM London, όπου παρουσιάστηκε ως καλή πρακτική βιώσιμου Τουρισμού στον βρετανικό τύπο.

Επιπλέον, επιλέχθηκε ανάμεσα από πολλές start up, στο Alpha Program του Παγκόσμιου Web Summit στη Λισαβόνα, ενώ ταυτόχρονα έγινε δεκτό στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα επενδύσεων InvestEU.

Πριν μερικούς μήνες, εντάχθηκε στο Elevate Greece, το επίσημο οικοσύστημα startup/μητρωο νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΘΕΑ) του ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών).

 


Η Ομάδα του
Star Sleep: Επαγγελματίες με Κοινό Όραμα

 

Η ομάδα του Star Sleep αποτελείται από επαγγελματίες στο χώρο, από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος και Ευρώπης, που έχουν ενώσει τις δεξιότητες τους κάτω από ένα κοινό όραμα.

Συγκεκριμένα, στην ομάδα συμμετέχουν η Έρη Παυλάκη (CEO/Co-founder), η Άννα Μαρία Αλογδιανάκη (CMO/Co-founder), ο  Νίκος Μαντσάκος (CTO/Co-founder), η Αγγελική Σαββίδου (CFO), η Σοφία Διαλιάτση (Web Designer), η Λία Φαρμάκη (Νομική Σύμβουλος), η Ευδοξία Ζουμπουλίδου (COO), και η Mariya Kyoseva (Full stack Developer).

Συνδυάζοντας εμπειρία σε επιχειρήσεις, ψηφιακό μάρκετινγκ, τεχνολογία, χρηματοοικονομική διαχείριση και νομική υποστήριξη, η ομάδα εργάζεται συνεχώς για να δημιουργήσει εμπειρίες που συνδυάζουν την αυθεντική ομορφιά της φύσης, με βιώσιμο τρόπο.

Προκλήσεις και Λύσεις: Η Πορεία του Star Sleep

 

Στο ξεκίνημα της δραστηριότητάς του, το Star Sleep βρήκε λύσεις σε προκλήσεις, όπως νομικά ζητήματα, έχοντας στο πλάι του την καθοδήγηση από εξαιρετικούς νομικούς συμβούλους, και την εύρεση κατάλληλων εξωτερικών χώρων που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την άνεση των επισκεπτών.

Αυτά τα πρώτα ζητήματα, ξεπεράστηκαν με εκπαίδευση, επιμονή και στοχευμένη στρατηγική, ενισχύοντας τη θέση της εταιρείας στην αγορά. Τώρα, το βλέμμα είναι στραμμένο στην αποτελεσματική κλιμάκωση (scale up) των λειτουργιών για να εδραιωθεί στην αγορά και να φτάσει μέσω του marketing plan σε όλο και περισσότερους/ες.

 

Στόχοι και Μελλοντικές Προοπτικές του Star Sleep

Το Star Sleep συνεχίζει την ταχεία ανάπτυξή του και στοχεύει στην επέκταση των δραστηριοτήτων του σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη σεζόν, δρομολογεί νέα σημεία σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η εταιρεία φιλοδοξεί να επεκταθεί περαιτέρω στον εναλλακτικό τουρισμό, προσελκύοντας περισσότερους ταξιδιώτες και οικοδεσπότες.

Παράλληλα αποβλέπει και στη διασφάλιση χρηματοδότησης για την υποστήριξη των προσπαθειών επέκτασης.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναζήτηση χρηματοδότησης από Αγγέλους Επενδυτές αξίας 120.000 ευρώ (Fundraising Angel Round 120K), ενώ ήδη συνομιλεί με επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον από Φινλανδία, Ιταλία, Ιρλανδία, Σαουδική Αραβία και φυσικά την Ελλάδα.

Αν έχετε κάποια ιστορία καινοτομίας για την ομάδα σας, την επιχείρησή σας ή το εργαστήριό σας για κάποιο προϊόν ή υπηρεσία και επιθυμείτε να συμπεριληφθεί στην ενότητα Innovation Stories του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης, επικοινωνήστε μαζί μας

Μοιραστείτε το