Ομάδα από το Φυτώριο Ιδεών, με την ιδέα “Ambu Squeeze”, συμμετείχε στον 8ο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας EUSAIR Popri International Eusair Youth στο Σαράγιεβο

Στις 24 και 25 Μαϊου 2023 διοργανώθηκε στο Σαράγιεβο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη η δράση «EUSAIR POPRI youth-EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region – EUSAIR», μέσω της οποίας δόθηκε η δυνατότητα σε ομάδες μαθητών και φοιτητών να λάβουν μέρος σε ένα Ευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας παρουσιάζοντας τις ιδέες τους.


Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν η Αλβανία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Βόρεια Μακεδονία, το Σαν Μαρίνο, η Σερβία και η Σλοβενία και μαζί με την ελληνική συμμετοχή, παρουσίασαν τις ιδέες τους στην επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού και στα τοπικά ΜΜΕ της χώρας.


Το ΕΤΕΠ Κρήτης εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό με τη συμμετοχή μίας ομάδας φοιτητών από το ΕΛΜΕΠΑ, τον Σωτήρη Καλαϊτζάκη, τον Ιωάννη Μεραμβελιωτάκη και την Ανδριάννα Μπουραντά, οι οποίοι παρουσίασαν την ιδέα τους “Ambu Squeeze”.


Η ιδέα “Ambu Squeeze” η οποία υποστηρίχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Φυτώριο Ιδεών, αφορά σε μία συσκευή για την αυτοματοποιημένη σακούλα ambu που χρησιμοποιείται για την χορήγηση του οξυγόνου σε άτομα που χρειάζονται επείγουσα αναπνευστική υποστήριξη, αντικαθιστώντας το ανθρώπινο χέρι νοσηλευτών και διασωστών.

Μοιραστείτε το

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση

Ενημερωτική Εκδήλωση για τη Δράση Στρατηγικής Σημασίας «ΕΡΕΥΝΩ –ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» στo Ηράκλειο (21 Ιουνίου)

Στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και επικοινωνίας για τη Δράση Στρατηγικής Σημασίας του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα «ΕΡΕΥΝΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», διοργανώνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις στην