Καινοτόμες συσκευασίες & πρωτοποριακά προϊόντα από την BIOAROMA CRETE

Η Bioaroma Crete αποτελεί μία πρωτοποριακή εταιρεία βιολογικών καλλυντικών και αρωμάτων, φιλική προς το περιβάλλον με πυξίδα τα πρότυπα της αειφόρου ανάπτυξης. Ό,τι δημιουργούν έχει τις ρίζες του στο πλούσιο και μοναδικό οικοσύστημα της Κρήτης.

Στη Bioaroma, τιμούν αυτή την απίστευτη κληρονομιά καινοτομώντας με πάθος και σεβασμό για όλα όσα έχουν προηγηθεί, χρησιμοποιώντας αυτή την αρχαία σοφία ως πυξίδα για να τους καθοδηγήσει.

Η καινοτομία

H καινοτομία εντοπίζεται στην πρωτοποριακή συσκευασία των προϊόντων της 

  1. Βιοδιασπώμενα & Κομποστοποιήσιμα Βάζα. Παράγουν και χρησιμοποιούν βιώσιμα 100% βιοδιασπώμενα βάζα κατασκευασμένα από ανανεώσιμα υλικά όπως άχυρο, βότανα και ροκανίδια. Χωρίς μικροπλαστικά, διασπώνται έξυπνα για να σχηματίσουν λίπασμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
  2. Μπουκάλια ζαχαροκάλαμου. Είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εισάγει πλήρως ανακυκλώσιμες και βιοαποδομήσιμες πλαστικές συσκευασίες που προέρχονται από ζαχαροκάλαμο. Αναπτύχθηκε υπεύθυνα στη Βραζιλία από ανανεώσιμη πηγή, η νέα γενιά «πράσινων» πλαστικών μπουκαλιών ζαχαροκάλαμου παράγονται σε συνεργασία με μια ομογενή ελληνική εταιρεία που μοιράζεται το πάθος μας για τον τερματισμό των πλαστικών απορριμμάτων.
  3. Βιοδιασπώμενο μπουκάλι. Χρησιμοποιούν βιοδιασπώμενο μπουκάλι στο σαμπουάν τους. Περιέχοντας τους σπόρους βοτάνων και οπωροφόρων δέντρων στη βάση του, τα μπουκάλια του σαμπουάν μας μπορούν να ταφούν στο χώμα, μετά από το οποίο αποσυντίθενται χωρίς ίχνος, αντικαθιστώντας με την πάροδο του χρόνου από τους βλαστούς των αρωματικών βοτάνων και τις ρίζες των άφθονων οπωροφόρων δέντρων.
  4. Κομποστοποίηση. Όλα τα φυτικά υπολείμματα από τις παραγωγές τους κομποστοποιούνται σε ειδικό χώρο και μετατρέπονται σε οργανικά υλικά. Έτσι παίρνουν μια πολύ πλούσια και θρεπτική σκούρα ουσία που ονομάζεται κομπόστ και χρησιμοποιούν ως το μόνο φυσικό λίπασμα και εδαφοβελτιωτικό στη βιολογική τους φάρμα. Αυτό γίνεται μέσα από χιλιάδες γαιοσκώληκες. Οι γαιοσκώληκες έχουν την ικανότητα να καταπίνουν και να χωνεύουν στερεά υπολείμματα από υπολείμματα φυτών και ζώων καθώς και κάθε είδους οργανικά υλικά. Αποτελούν λοιπόν ένα εξαιρετικό μηχάνημα επεξεργασίας και βιοαποδόμησης διαφόρων δύσκολα αποικοδομούμενων και άχρηστων μέχρι σήμερα υλικών, διασφαλίζοντας τη χρήση τους με τη μορφή υγρού και στερεού οργανικού λιπάσματος και βελτιωτικού εδάφους.

Η Bioaroma Crete ιδρύθηκε το 2007 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και αποτελεί μία πρωτοποριακή εταιρεία βιολογικών καλλυντικών και αρωμάτων, φιλική προς το περιβάλλον με πυξίδα τα πρότυπα της αειφόρου ανάπτυξης.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, σε ένα ιδιόκτητο αγρόκτημα έκτασης 100 στρεμμάτων, χρησιμοποιούνται μέθοδοι βιολογικής καλλιέργειας 150 διαφορετικών αρωματικών φυτών και βοτάνων, ενώ εφαρμόζεται και βιολογική μελισσοκομία.

Βάση όλων των προϊόντων αποτελούν συνταγές και μέθοδοι παραγωγής καλλυντικών 40 αιώνων αφού με τη συνεργασία αρχαιολόγων η εταιρεία κατάφερε να ξεκλειδώσει και να αξιοποιήσει τα μυστικά της βοτανικής δύναμης της γης από την Μινωική εποχή. Σπάνια συστατικά τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους Μινωίτες, όπως ο δίκταμος & ο αλάδανος, αποτελούν τη βάση των καλλυντικών της εταιρείας, η οποία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατάφερε να εφαρμόσει όλες τις αρχαίες μεθόδους παρασκευής αλλά και συντήρησης των συστατικών καταλήγοντας σε προϊόντα χωρίς νερό και χωρίς χημικά συντηρητικά, 100% βιολογικά αλλά και αποτελεσματικά!

Τα προϊόντα της εταιρείας είναι διαπιστευμένα σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του COSMOS ORGANIC, του παγκόσμιου οργανισμού πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ενώ τα προϊόντα διαθέτουν και πιστοποιήσεις green, vegan (χωρίς χρήση ζωικών παραγώγων) και cruelty free (χωρίς εφαρμογή πειραμάτων σε ζώα).

Η εταιρεία δεσμεύεται να αναδείξει την συνυφασμένη με το φυσικό περιβάλλον αρχαία πολιτιστική κληρονομιά την οποία και ευελπιστούν να κληροδοτήσουν αναβαθμισμένη στις μελλοντικές γενιές.

Οι εγκαταστάσεις, τόσο οι χώροι παραγωγής όσο και το βιωματικό κατάστημα, είναι επισκέψιμοι προς το κοινό και επιπλέον υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε βιωματικά workshops.

 

Αν έχετε κάποια ιστορία καινοτομίας για την ομάδα σας, την επιχείρησή σας ή το εργαστήριό σας για κάποιο προϊόν ή υπηρεσία και επιθυμείτε να συμπεριληφθεί στην ενότητα Innovation Stories του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης, επικοινωνήστε μαζί μας

Μοιραστείτε το