VENTURE IMPACT AWARDS 2024

Πρόγραμμα βραβείων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THE HELLENIC INITIATIVE), που επιδιώκει να υποστηρίξει ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φέρνει κοντά Έλληνες της διασποράς και Φιλέλληνες για να επενδύσουν στο μέλλον της Ελλάδας μέσω προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην ανακούφιση από κρίσεις, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη. Ιδρύθηκε το 2012 από μέλη της παγκόσμιας ελληνικής και φιλελληνικής κοινότητας που αναγκάστηκαν να ανταποκριθούν στην επιδεινούμενη οικονομική κρίση και εμπνεύστηκαν να συμβάλουν στη διαμόρφωση της μακροπρόθεσμης ανάκαμψης της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα βραβείων Venture Impact Award 2024 θα διανείμει συνολικά $ 100.000 στις νικήτριες startups. Tο Venture Impact Award (VIA) ιδρύθηκε το 2020 εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας και της οικονομικής αναταραχής και έχει ήδη βραβεύσει 49 νικητές με χρηματικά έπαθλα ύψους 805.000 δολαρίων. Το όραμα είναι να υποστηρίξει τις πιο λαμπρές και ταλαντούχες ομάδες της Ελλάδας, βοηθώντας τις να δημιουργήσουν εγχειρήματα που είναι επεκτάσιμα, βιώσιμα και ικανά να επιδείξουν όχι μόνο γρήγορη απόδοση της επένδυσης αλλά και ευρύτερο αντίκτυπο στην κοινωνία.

Για την συμμετοχή μιας νεοφυούς επιχείρησης στη χρηματοδότηση μέσω του VIA, θα πρέπει να πληρούνται τα ακόλουθα κριτήρια :

  • Η προτεινόμενη ιδέα/επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει να παρουσιάζει αντίκτυπο στους οικονομικούς και/ή κοινωνικούς τομείς της Ελλάδας.
  • Οι αιτούντες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα $ 5.000.000  σε χρέη, επιχορηγήσεις, ίδια κεφάλαια ή άλλου είδους χρηματοδότηση.
  • Οι υποψήφιοι σε πρώιμο στάδιο θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν μια πλήρη απόδειξη της ιδέας.
  • Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο από κερδοσκοπικούς φορείς.
  • Τα εγχειρήματα να είναι σε θέση να έχουν υψηλό αντίκτυπο, να είναι βιώσιμα και επεκτάσιμα.
 

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους εδώ : https://ventureimpactaward.com/application/ έως τις 20.10.2024

Για περισσότερες πληροφορίες https://ventureimpactaward.com/  https://www.thehellenicinitiative.org/

Μοιραστείτε το

Διαβάστε περισσότερα

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη για εμάς!