Oxygen Pelatologio – Μια ενιαία cloud πλατφόρμα εφαρμογής επιχειρηματικής οργάνωσης και ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Η πλατφόρμα Oxygen Pelatologio αποτελεί την εξέλιξη μιας εσωτερικής χρήσης ERP εφαρμογής που κατασκεύασαν και χρησιμοποιούσαν για πολλά χρόνια οι ιδρυτές της εφαρμογής, Βαγγέλης Γράσσος και Ηλίας Σαραντόγλου με σκοπό να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες και απαιτήσεις ως επαγγελματίες. Η ανάγκη επέκτασης των δραστηριοτήτων της εφαρμογής αλλά και η επέκταση της ομάδας, οδήγησε στην ίδρυση της Cloud Services και την μετεγκατάσταση των κεντρικών γραφείων στο Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (STEPC) – ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ με σκοπό να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο

Η Καινοτομία

H Oxygen επιτρέπει σε επιχειρηματίες να δημιουργήσουν το «source of truth» της εταιρείας τους. Η καινοτομία αφορά τις υπηρεσίες της Oxygen, όπου οι επιχειρηματίες μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις καθημερινές τους εργασίες, τις επιχειρήσεις τους, τα φυσικά καταστήματα, το eshop, την ομάδα τους και να χρεώσουν κάρτες μέσω ενός Payment Link σε μόλις 1 λεπτό, με τη χρήση μόνο μιας πλατφόρμας.


Η μοναδική επιλογή που προσφέρει σε μια All-in-One λύση, σύγχρονες τεχνολογικά εφαρμογές και ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλες τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν έναν αξιόπιστο συνεργάτη.

Η Oxygen, καλύπτει υπηρεσίες, από τη δημιουργία της επιχείρησης, ηλεκτρονικής τιμολόγησης, ταμειακής στο κινητό/tablet/laptop (Oxygen Cloud Ταμειακή), χρεώσεις καρτών online (Oxygen Payments), διαχείριση ομάδας/Ψηφιακή κάρτα εργασίας (OxygenHR), διαχείριση ERP, διαχείριση του αποθέματος, διασύνδεση με τρίτες εφαρμογές (API) αλλά και γενικότερα εφαρμογών στο πεδίο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech), ηλεκτρονικού επιχειρείν και εμπορίου (business softwares) και τον χειρισμό όλων των απαιτήσεων myData χωρίς κανένα επιπλέον εξωτερικό εργαλείο.

 

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει η Oxygen, γίνονται ταχύτερα από άλλες παρόμοιες πλατφόρμες. Ένα παράδειγμα πρωτοποριακής διαδικασίας είναι η δυνατότητα που προσφέρεται σε μια επιχείρηση να μπορεί να αιτηθεί και να αποκτήσει ταμειακή (Cloud Ταμειακή) σε λιγότερο από 30 λεπτά. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και μήνες αν προσπαθήσει να την αποκτήσει με τον παραδοσιακό τρόπο (παραδοσιακή ταμειακή μηχανή). Εδώ να σημειωθεί ότι ο χρήστης του ταμείου δεν είναι υποχρεωμένος να εκδίδει «Ζ» καθημερινά και δεν απαιτεί τη χρήση φορολογικού μηχανισμού, αφού η Oxygen συνδέεται άμεσα με τις υπηρεσίες ΑΑΔΕ και το myData σε πραγματικό χρόνο.

 

 

Η Oxygen προσφέρει επίσης σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως:

 

 • Ενοποίηση με eShops (WooCommerce, OpenCart) και άλλα κανάλια πωλήσεων (Amazon, eBay, Skroutz, BestPrice)
 • Αυτόματη τιμολόγηση πελατών και πλήρης ενοποίηση και συμμόρφωση με το myData
 • Είσπραξη πληρωμών μέσω καρτών ή τραπεζικών εμβασμάτων με κωδικούς QR ή συνδέσμους πληρωμής (Payment Links με τη χρήση του Oxygen Payments)
 • Έναρξη πληρωμών με κάρτα με λύσεις POS ή softPOS
 • Διαχείριση ομάδας και πλήρης ενσωμάτωση στο myErgani των ρεπό, των ετήσιων αδειών, των συμβάσεων εργαζομένων, χρονοδιαγραμμάτων κ.λπ.
 • Διαχείριση και εκπλήρωση παραγγελιών συμπεριλαμβανομένης της αποστολής με 23 διαφορετικές εταιρείες μεταφορών σε Ελλάδα και εξωτερικό
 • Αποδοχή πληρωμών με Online εξ αποστάσεως χρέωση καρτών με ενεργοποίηση σε μόλις 1 λεπτό
 • Όλες οι λειτουργίες σε μία μόνο πλατφόρμα

 

Η πλατφόρμα Oxygen είναι από τους 5 πρώτους Αδειοδοτημένους Παρόχους Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης από την ΑΑΔΕ, για συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του myData και είναι πιστοποιημένη με ISO 27001:2013 για την διαχείριση και μεταβίβαση των στοιχείων στην ΑΑΔΕ. Ακολουθεί όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας και επικοινωνίας έτσι ώστε να είναι έγκαιρη και σωστή υποβολή των παραστατικών.

 

Η Oxygen απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, με όραμα, ιδέες, γνώσεις και με μεγάλη τεχνική και επαγγελματική εμπειρία η οποία βοηθάει στην κατανόηση των πραγματικών αναγκών του σύγχρονου ελεύθερου επαγγελματία και της σύγχρονης επιχείρησης. Σκοπός της είναι να παρέχει διαρκώς προηγμένες και αξιόπιστες λύσεις, σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, προκειμένου να διασφαλίζεται η βέλτιστη λειτουργία και η μέγιστη απόδοση των λύσεων της.

 

Οι άνθρωποι της Oxygen, εργάζονται εντατικά, με μεθοδολογία και αξιοπιστία και κάθε στιγμή επιδιώκουν την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών με βάση το απαραίτητο feedback που λαμβάνουν από τους χρήστες τους. Σήμερα η πλατφόρμα εξυπηρετεί περισσότερους από 10.000 χρήστες και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς, ενσωματώνοντας νέους πελάτες κάθε χρόνο.

 

Οι βασικοί στόχοι της εταιρείας είναι:

 • προσφορά αποτελεσματικών, γρήγορων και ασφαλών υπηρεσιών στους χρήστες,
 • οικονομικά προσβάσιμες υπηρεσίες για όλους,
 • διατήρηση της προσωπικής επικοινωνίας και συνεργασίας με στόχο την εδραίωσή μας στη συνείδηση των επιχειρήσεων ως μια εταιρεία η οποία παράγει λογισμικό και υπηρεσίες με βάση τα αυστηρότερα πρότυπα.

Αν έχετε κάποια ιστορία καινοτομίας για την ομάδα σας, την επιχείρησή σας ή το εργαστήριό σας για κάποιο προϊόν ή υπηρεσία και επιθυμείτε να συμπεριληφθεί στην ενότητα Innovation Stories του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης, επικοινωνήστε μαζί μας

Μοιραστείτε το