Χρηματοδοτικό εργαλείο για την Ενίσχυση Καταδυτικού και Υποβρύχιου Τουρισμού

Ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Ενισχύσεις Καταδυτικού Τουρισμού», σύμφωνα με σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσίευσε το Υπουργείο Τουρισμού.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 6,2 εκατ. €, εντάσσεται στην ευρύτερη δράση «Τουριστική Ανάπτυξη» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGeneration EU.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η χρηματοδότηση επενδύσεων σε υφιστάμενες ή νέες υποδομές, καθώς και σε εξοπλισμό, για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του καταδυτικού και υποβρύχιου τουρισμού.

Η χρηματοδότηση που παρέχεται αφορά αναβάθμιση και κατασκευή καταδυτικών πάρκων, δημιουργία ελεύθερων τεχνητών υποβρύχιων αξιοθέατων, δαπάνες για εξοπλισμό υπηρεσιών κατάδυσης, δαπάνες για μεταφορικά μέσα (σκάφη), κ.ά.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε Φορείς Διαχείρισης Καταδυτικών Πάρκων, νομικά πρόσωπα για την δημιουργία Ελεύθερων Τεχνητών Υποβρύχιων Αξιοθέατων και Επιχειρήσεις (Καταδυτικά Κέντρα, Σχολές Εκμάθησης Υποβρύχιας Κολύμβησης, κ.λπ.).

Στόχος του έργου είναι η προστασία και προώθηση του υποβρύχιου περιβάλλοντος και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων (φυσικών και πολιτιστικών) που έχει η χώρα για τη βελτίωση του συνολικού τουριστικού προϊόντος της.

Μοιραστείτε το

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση

WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE

Η τέταρτη έκδοση του «WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE» του κέντρου επιχειρηματικότητας του Έλληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (www.italchamber.gr) σε συνεργασία με το Search On-WeMakeFuture! Festival (Ιταλία,

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη για εμάς!