Με επιτυχία και εξαιρετικό ενδιαφέρον διεξήχθη το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Κυκλικής Οικονομίας του Ελληνικού Συνδέσμου Κυκλικής Οικονομίας, που υποστήριξε ενεργά η Περιφέρεια Κρήτης.

Από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά, παρουσιάστηκαν 116 εμβληματικές καινοτόμες εργασίες από διακεκριμένα μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας, επαγγελματιών, εκπροσώπων αρχών και επιχειρήσεων, 24 και πλέον διαφορετικών χωρών.

Στο συνέδριο συμμετείχε η Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακής Οικονομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κρήτης δια του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των συναντήσεων των στελεχών των ανωτέρω Διευθύνσεων με το σύνολο των φορέων του οικοσυστήματος κυκλικής οικονομίας, δόθηκε έμφαση στον κομβικό ρόλο που στοχεύει να διαδραματίσει η Περιφέρεια Κρήτης στα κάτωθι ζητήματα:

  • ανταλλαγής απόψεων
  • ενίσχυσης διαλόγου
  • ενημέρωσης και προώθησης
  • διασύνδεσης των επιχειρήσεων με ερευνητικά εργαστήρια
  • ανάπτυξης δράσεων μεταφοράς των ερευνητικών αποτελεσμάτων προς όφελος της Οικονομίας και της Κοινωνίας
 

Μείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις που αφορούν την κυκλική οικονομία, μέσω της διαδικτυακής πύλης του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες : Επίκουρος Καθηγητής Αλέξανδρος Στεφανάκης

Ιστοσελίδα Ελληνικού Συνδέσμου Κυκλικής Οικονομίας : https://hsce.gr/

Εργαστήριο Τεχνολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος : https://www.leem.tuc.gr

Email επικοινωνίας: astefanakis@tuc.gr

Τηλ. επικοινωνίας: 2821037532

Μοιραστείτε το

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση

Με επιτυχία και εξαιρετικό ενδιαφέρον διεξήχθη το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Κυκλικής Οικονομίας του Ελληνικού Συνδέσμου Κυκλικής Οικονομίας, που υποστήριξε ενεργά η Περιφέρεια Κρήτης.

Από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά, παρουσιάστηκαν 116 εμβληματικές καινοτόμες εργασίες από διακεκριμένα μέλη

Ενημέρωση

DUT Partnership Call 2024 – Στήριξη διακρατικών έργων έρευνας και/ή καινοτομίας για την αντιμετώπιση αστικών προκλήσεων

H συγχρηματοδοτούμενη Ευρωπαϊκή Σύμπραξη του Ορίζοντα Ευρώπη για την αστική μετάβαση προς ένα Βιώσιμο Μέλλον «DUT – Driving Urban Transitions» δημοσίευσε την Πρόσκληση υποβολής ερευνητικών

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη για εμάς!